Szoboszlai Dominik Fizetése: Mennyit Keres a Liverpool Csillaga?

***Szponzorált tartalom ***

Szoboszlai Dominik Fizetése: Mennyit Keres a Liverpool Csillaga?

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott egyik legnagyobb tehetsége, 2023. június 30-án igazolt a Liverpool FC-hez, a Premier League egyik legerősebb csapatához. A 21 éves középpályás az RB Salzburgból érkezett, ahol 2018 óta játszott, és számos trófeát nyert. De mennyit keres Szoboszlai Dominik a Liverpoolban, és hogyan alakult a fizetése az elmúlt években?

A Liverpool FC nem hozta nyilvánosságra Szoboszlai Dominik szerződésének részleteit, de a brit sajtó szerint a magyar játékos heti 100 ezer fontot (kb. 40 millió forintot) keres a klubnál. Ez azt jelenti, hogy éves szinten mintegy 5,2 millió fontot (kb. 2 milliárd forintot) vihet haza, ami nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő összeg.

Szoboszlai Dominik fizetése ezzel többszöröse annak, amit az RB Salzburgban kapott. A Transfermarkt adatbázisa szerint a magyar középpályás az osztrák klubnál heti 25 ezer eurót (kb. 9 millió forintot) keresett, ami éves szinten 1,3 millió eurót (kb. 470 millió forintot) jelentett. Ez az összeg már akkor is magas volt, amikor Szoboszlai Dominik még csak 18 éves volt, és aláírta első profi szerződését az RB Salzburggal.

Szoboszlai Dominik fizetése tehát nagyot ugrott a Liverpoolhoz való átigazolásával, ami nem meglepő, hiszen a Premier League a világ egyik leggazdagabb és legnépszerűbb labdarúgó-bajnoksága. A magyar játékos így bekerült a Liverpool legjobban fizetett játékosai közé, akik között olyan világsztárok vannak, mint Mohamed Salah, Virgil van Dijk vagy Sadio Mané.

Szoboszlai Dominik fizetése azonban nem csak a teljesítményétől és a klubjától függ, hanem attól is, hogy milyen szponzori szerződéseket köt. A magyar játékos jelenleg az Adidas sportmárka arca, amelynek keretében különböző reklámokban és kampányokban vesz részt. Az Adidas mellett Szoboszlai Dominik más cégekkel is együttműködhet a jövőben, amelyek tovább növelhetik a bevételeit.

Összességében elmondható, hogy Szoboszlai Dominik fizetése rendkívül magas, és tükrözi azt a tehetséget és potenciált, amellyel rendelkezik. A magyar játékos a Liverpool FC-nél bizonyíthatja be, hogy képes megállni a helyét a világ legjobb labdarúgói között, és vezető szerepet vállalhat a magyar válogatottban is. Szoboszlai Dominik fizetése tehát nem csak egy szám, hanem egy motiváció is arra, hogy még többet fejlődjön és teljesítsen.

Legyél naprakész!

Értesülj időben a legújabb Akciós Újságokról!

Kérjük olvasd el: *