Biciklit a fa alá, de honnan?

Szponzorált tartalom

Biciklit a fa alá, de honnan?

A bicikli gyereknek és felnőttnek egyaránt remek ajándék lehet a fa alá. Beszerezhetjük szaküzletből, áruházból, sportüzletekből, vagy akár mindent is értékesítő webshopokból. Melyiknek mi az előnye és mi lehet a hátulütője? Mire érdemes ügyelni kerékpár vásárlás során? Alábbi cikkünkben ebben nyújtunk egy kis segítséget.

1.) Bicikli a bevásárlóközpontból

A legtöbb nagyobb bevásárlóközpontban egyaránt találhatunk férfi, női és gyermek kerékpárokat, akár több stílusban is. Miért érheti meg és miért nem, innen vásárolni?

Előnyök:

  • Kényelmes vásárlás: a bevásárlóközpontokba heti-havi rendszerességgel ellátogatunk, így plusz körök nélkül, kényelmes opciót kínál a kerékpár vásárlásra.
  • Kedvező ár: ezeken a helyeken jellemzően olcsóbban juthatunk kerékpárhoz, mintha szaküzletből vásárolnánk.
  • Mutatós modellek: mivel a bevásárlóközpontok viszonylag kisebb kínálatot nyújtanak kerékpárokból, ezért jellemzően mutatós, élénk színvilágú modellek közül válogathatunk.

Hátrányok:

  • Rossz minőségű alkatrészek: Nyilvánvalóan megvan az oka annak, ha egy egyébként designos és jól felszerelt kerékpár olcsó. Bár a váz és a váltó általában rendben van ezeknél a bicikliknél, a többi alkatrész, amik ezekkel is kapcsolódnak, rendszerint silányabb minőségű műanyagból készülnek. Így kalkulálnunk kell azzal, hogy az alkalmi használatot talán jól, de az intenzívebb, gyakori igénybevételt talán nem bírja majd a bevásárlóközpontban vásárolt új biciklink.
  • Beállítás hiánya: Ahhoz, hogy a biciklit biztonságosan használatba tud venni, előtte mindenképpen figyelmet kell szentelni a megfelelő beállításra, a kormány és nyereg beállításaira. A nem jól beállított kerékpár használata kényelmetlen és akár balesetveszélyes is lehet.
    Garancia: Hogy lehet a garanciát a hátrányok között említeni?
    Bár a nagy áruházak adnak garanciát a náluk vásárolt bringákra, az áruház garanciális szervize a legtöbbször a város másik végén, az üzlettől egészen távol van. Ahhoz pedig, hogy a gyenge alkatrészek okozta sérüléseket garanciálisan megjavíttasd, bizony nem viheted el a biciklit egy hozzád közelebbi szervizbe, kizárólag abba, amelyikkel az áruház leszerződött.

2.) Bicikli szaküzletből

A bevásárlóközpontok mellett számos szaküzlet is rendelkezésünkre áll, ha új biciklit vásárolnánk. Ha pedig idő híján vagyunk, a legtöbb nagyobb szaküzlet ma már kerékpár webshopot is üzemeltet, ahol otthonunk kényelméből böngészhetjük végig a kínálatot.

Előnyök:

  • Széles választék: a kerékpár szaküzletek jellemzően jóval szélesebb termékkínálattal bírnak, mint a bevásárlóközpontok, vagy a sztenderd sportüzletek. Így nagyobb valószínűséggel találhatsz itt olyan biciklit, ami tetszik is és kiszolgálja a felhasználói igényeidet.
  • Szakértői tájékoztatás: a nagyobb termékkínálatban könnyen elveszik az ember, hiszen nem csak szín és minta, hanem felhasználási igény szerint, típus szerint és méret szerint is temérdek bicikli közül kell kiválasztanod az igazit. De szerencsére a szaküzletekben olyan értékesítők dolgoznak, akik jártasak a kerékpárok terén, így nagyobb eséllyel kapsz majd megfelelő segítséget a termékválasztáshoz.
  • Beállítás és üzembe helyezés: a szaküzletekben minden esetben megfelelően beállítva és üzembe helyezve veheted át a kerékpárt, sőt akkor is így van ez, ha valamelyik szaküzlet webáruházából rendeled meg a járgányt. Így a kézhezvétel után akár azonnal használhatod is.
  • Garancia és szerviz: ahogyan a bevásárlóközpontok, úgy a szaküzletek is vállalnak garanciát a megvásárolt bringákra. A különbség azonban, hogy a kerékpár üzletek többsége rendelkezik saját szervizzel, így jóval egyszerűbb érvényesíteni a garanciát.

Hátrányok:

  • Drágább, vagy mégsem?
    Egy felnőtt női, vagy férfi kerékpár ára 60 000 Ft-tól akár milliós tételig is rúghat, attól függően, hogy milyen típusról, milyen felszereltségről, milyen márkától és minőségről van szó.
    Mára már egyáltalán nem igaz, hogy a szaküzletek drágábban árulnák a bicikliket, mint a bevásárlóközpontok. Nagy különbség viszont, hogy míg az egyikben a legjobb eséllyel is csak erős alsókategóriás bicikliket találhatsz, addig a másikban valóban tiéd a választás joga, megelégszel most egy 60 000 forintos bringával, mert tudod, hogy csal alkalmanként használod majd, vagy beruházol egy magasabb minőséget képviselő modellre?

Legyél naprakész!

Értesülj időben a legújabb Akciós Újságokról!

Kérjük olvasd el: *